paltinis sibiu

Paltinis Sibiu – locul unde le poti face pe toate: de la sporturi de iarna pana la weekendurile cele mai relaxante

Paltinis Sibiu este o optiune extrem de tentanta pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarna sau plimbarilor prin rezervatia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajuns la Paltinis, nu ai cum să te plictisesti.

Statiunea este situata la cea mai mare altitudine din tara (1442m), in mijlocul unei paduri de conifere, la 32 km SV de Paltinis Sibiu, de care este legată printr-o sosea modernizată. Climatul montan, cu aerul ozonat, recomanda statiunea pentru:

  • tratarea asteniilor
  • a bolii Basedow
  • a sechelelor pulmonare
  • surmenaj
  • hipertiroidie benigna.

Conditiile de schi sunt excelente incepand din decembrie si pana in aprilie. Partiile din statiune sunt accesibile pentru toti impatimitii sporturilor de iarna interesati de Paltinis Sibiu.

Cele mai faine activitati de agrement in Paltinis Sibiu gandite pentru toata lumea

Nici nu poti sa aduci aminte de Paltinis Sibiu fara sa ajungi la o discutie despre parcul de aventura ARKA PARK. Aflat in zona Valari, la doar 4 km de Pensiunea Rafael, parcul de aventura Arka Park este locul ideal pentru a petrece o zi in aer liber in Paltinis, practicand activitati sportive si bucurandu-te de o priveliste minunata. 

Numeroasele trasee de diferite inaltimi, cu diferite jocuri si obstacole, vor oferi atat adultilor cat si copiilor o experienta de neuitat! Nu este necesară experienţa anterioară, ci doar un pic de echilibru, coordonare şi dorinta de aventura.

Mai mult, pentru iubitorii 4×4 off-road, fie ca este vorba de ATV-uri sau masini de teren, Paltinis Sibiu ofera o multime de trasee accesibile. Iar pentru cei care-si doresc trasee tipice de Mountain Bike, Muntii Cindrel din Paltinis Sibiu sunt locul ideal pentru cele mai diverse curse. Fie ca este vorba de trasee mai usoare si scurte sau mai lungi si solicitante, Pensiunea Rafael inchiriaza biciclete si asigura ghidaj pe trasee si poate organiza transportul bicicletelor in diverse zone.

Cum ajung la Paltinis Sibiu? Sfaturi utile despre modurile de transport oferite de echipa Pensiunea Rafael

Statiunea Paltinis Sibiu se afla situata la 32 km de Sibiu si este legata de oras printr-o sosea moderna care strabate un peisaj de vis. De exemplu, TURSIB asigura zilnic legatura cu Paltinis prin traseul 22: GARA – CONSTITUTIEI – B-UL COPOSU – PIATA UNIRII – CALEA DUMBRAVII – RASINARI – CURMATURA – PALTINIS. Pentru ca vrem sa-ti fie cat mai usor sa ne gasesti la Pensiunea Rafael.

Daca tot ai ajuns la Paltinis Sibiu, trebuie neaparat sa vizitati Schitul si Casa memoriala Constantin Noica, poet, scriitor, eseist si publicist, ce a lasat o mostenire culturala deosebita, valorificata de multi scriitori care i-a urmat. Un important obiectiv turistic in Paltinis Sibiu il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul trei al secolului XX unde se afla mormantul filozofului roman Constantin Noica.

In plus, tot in Paltinis Sibiu se afla lacasul de cult a fost ctitorit de mitropolitul Nicolae Balan si are hramul „Schimbarea la Fata a Domnului” si beneficiaza de o catapeteasma realizata intre 1944-1945 de Constantin Vasile in stil neobizantin. Fresca este opera lui Ovidiu Preotescu. Dintre obiectele de valoare pastrate in biserica se numara icoana Sf. Paraschiva datata din 1904.

Contactati-ne:

Telefon: +40-732-142-300
E-mail: contact@pensiunea-rafael.ro

Ne puteti urmari si pe:

Instagram & Facebook

Paltinis Sibiu
Scroll to Top